Дариана Куманова ще бъде диригент на фестивала "Сан Ремо"

Тя ще носи голямата отговорност в 68-то издание на конкурса за италианска песен
Публикувана:

Дариана Куманова ще бъде диригент на 68-то издание на фестивала "Сан Ремо". Тя е преподавател в музикалната академия на италианския град и вокален педагог на един от участниците в конкурса.
"Днес в 16 часа започват генералните репетиции, които са с всички журналисти", това обясни Куманова в ефира на "България сутрин" само ден преди фестивала. 
 
Тя подчерта още, че отговорността за нея да бъде диригент на конкурса е огромна.
"Не само, че съм първата българка, но съм и втората жена, която ще дирижира оркестъра", сподели още Дариана Киманова пред Bulgaria ON AIR.
 
Тя обясни още, че за нея най-много притеснение е имало за това как ще бъде приета от мъжете в оркестъра.
 
Вижте още:

Коментари ( 2 )
 • 2

  Cliobut

  10 фев 2018 | 16:12

  Всеки певец си излиза с диригент. Тя дирижира на младеж от групата на "Нови предложения", която е отделна от основния фестивал. За каква "голяма отговорност" иде реч?
 • 1

  vesselin78

  08 фев 2018 | 10:37

  първо: Sanremo е една дума, не е ясно защо я делите на две. И второ: защо давате трибуна на тази жена, която се доказа, че е луда още преди 3 години когато тръбеше същото по българските медии, че българка участва на Санремо и се оказа, че е лъжа. Нито излезе да дирижира, нито се появи българин в театъра Аристон, освен акредитираните журналисти. Вярно, че всеки има нужда от своите 5 минути слава, ама да си измисляш, и да говориш небивалици по БНТ , а и по частните телевизии, това е нелепо