Пролетни емоции в ефира на Bulgaria ON AIR

Политематичната телевизия със специална програма за Великден и извънредни студиа през май

19.04.2019 | 13:00
Пролетни емоции в ефира на Bulgaria ON AIR

За предстоящите великденски празници националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR ще предложи на зрителите специална програма, наситена с много забавление, интересни филми и любопитни факти за християнските традиции и обичаи. Специални студиа ще отразят посещението на Папа Франциск у нас и Евроизборите.

На Велика събота, 27 април инфотеймънт предаването за съвременно изкуство и култура „Мултимедия“ ще е в специален празничен формат, който ще търси мястото на големия християнски празник в музиката, изобразителното изкуство, литературата, архитектурата.

Отново на 27 април,  авторската поредица на Миглена Георгиева „Историите ON AIR” ще разкаже за последните дни от земния живот на Исус Христос и Страстната седмица. Веднага след централната емисия новини по Bulgaria ON AIR, от 19 часа в събота, рубриката ще срещне зрителите с богослови, които ще обяснят как е преминал всеки един от дните на Спасителя в седмицата преди да бъде разпънат на кръста. „Историите ON AIR“ ще покажe различни народни обичаи и традиции, които са неизменна част от отбелязването на Великден. От 23:00 часа зрителите ще имат възможност да се забавляват с комедията „Ние от джаза“.

На 5 май, неделя, извънредното издание на „България сутрин“ ще покаже всичко най-интересно от посещението на Папа Франциск у нас.

Основно място в ефира на телевизията от сега до края на пролетта ще има и едно от най-важните политически събития за годината – Евроизбори 2019. В рамките на следващите издания на публицистичните предавания „Брюксел 1“, „Денят ON AIR”, „Директно“ и „Видимо и невидимо“ ще бъдат дискутирани най-важните перспективи и предизвикателства пред Европейската общност. Специални студиа и новинарски емисии, живи включвания от мястото на събитието, задълбочени коментари и прогнози по най-актуалните теми очакват зрителите на телевизията.

Паралелно със задълбоченото отразяване на двете най-ключови събития за годината, от средата на май Bulgaria ON AIR започва да влиза постепенно в лятна програмна схема. Освен новини, коментари и дискусии по най-горещите теми, зрителите ще могат да се насладят на повече качествено европейско игрално и документално кино. От 4 май през уикендите от 10,30 до 12,30 часа вместо „Фамилно“ зрителите ще имат възможност да гледат качествено документално кино.

От 3 май, ефира на Bulgaria ON AIR на мястото „Необичайните заподозрени“, от 22 часа, започва премиерното излъчване на сериала „Вътрешно разследване“. Зрителите ще имат възможността да гледат криминалната лента и всеки понеделник от 6 май, от 22 часа, на мястото на предаването „Гол“. 

Още два нови сериала ще зарадват любителите на заплетените сюжети. От 18 април, всеки делничен ден, от 10,30 часа, в бразилската теленовела „Изгряващо слънце“, зрителите могат да проследят историята на едно приятелство, прераснало в любов. Марио и Алис израстват заедно, въпреки различията помежду им – той от италианско семейство, а тя с японски корени. Ще успеят ли двамата да бъдат заедно, гледайте в бразилската теленовела „Изгряващо слънце“.

Много напрегнати моменти и загадки ще предложи и новият руски сериал  „Превозвачът“ на зрителите на Bulgaria ON AIR. Криминалната лента ще се излъчва от 23 април, от вторник до петък, от 20,30 часа.