Репортерът на Bulgaria ON AIR – Благой Цицелков бе отличен в конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората"

05.12.2018 | 13:34
Репортерът на Bulgaria ON AIR – Благой Цицелков бе отличен в конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората

Репортерът на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков бе отличен в категорията  „Млад журналист“ в конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Церемонията по връчването на едни от най-престижните медийни награди се състоя на 4 декември, а водещ бе друг журналист от Bulgaria ON AIR -  Златимир Йочев. 

Призовете бяха в няколко категории – „Радио“, „Телевизия“, „Онлайн медия“, „Снимащ журналист“, „Млад журналист“ и голямата награда на конкурса, който е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“.

Благой Цицелков бе отличен с грамота в категория „Млад журналист“ за материала, в който разкрива пореден скандален случай в болницата в Сливен, прикрит от ръководството на лечебното заведение.

Това е поредно отличие за талантливия репортер на Bulgaria ON AIRПрез 2014 година Благой печели наградата „Млад журналист“ в конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. От тогава всяко лято той се среща с ученици от различни учебни заведения, на които разказва за работата на телевизионния журналист. Документалната му поредица „В търсене на Камен“ печели специална награда на фестивала „Българската Европа 2015“. През 2016 година Благой получава приза „Скритото добро“ на Столична община, а година по-късно талантливият репортер е отличен и в кампанията „Достойните българи“. През 2017 година той получава и наградата „Млад журналист“ от Съюза на българските журналисти.

Благой Цицелков е част от екипа на Bulgaria ON AIR от декември 2017 година. В репортажите си обича да разказва за различни социални проблеми, за хора с големи сърца и мечти.