Октомври е месецът на промените в Bulgaria ON AIR

Нови лица, обновен сутрешен блок, лайфстайл предаване, уикенд блок на живо и още от 16 октомври

05.10.2017 | 14:43 Редактор: Константина Маркова
Октомври е месецът на промените в Bulgaria ON AIR

Национална телевизия Bulgaria ON AIR обогатява ефира си с нови лица и предавания. Новостите започват от 16 октомври със сутрешния блок „България сутрин“, който вече ще се излъчва всеки делник от 6,15 до 9,00 часа. Новото лице в екипа на блока е журналистът Златимир Йочев, който се присъединява към Лора Инджова като водещ. Златимир има дългогодишен и разнообразен опит в професията, като преди да стане част от Bulgaria ON AIR е работил като репортер, редактор, сценарист, водещ на сутрешен блок и потребителско предаване, водещ на централни новини, автор на документални филми и туристическо шоу. Повече за него >>

„За човек, който обича да лети, вярвам, че това е важна стъпка от моята via pontica. Миграционният път си има своя логика и правила и аз смятам, че Bulgaria ON AIR е мястото, в което един свободен, търсещ и любопитен към света журналист може да разгърне своя потенциал. И зрителски, и професионално съм против апокалиптичното звучене в медиите, затова идвам в сутрешния блок, в който то отсъства. Няма да крия своята усмивка и характер пред зрителите“, коментира Йочев.

 

Динамиката в „България сутрин“ също ще се промени от 16 октомври – и Лора Инджова, и Златимир Йочев често ще водят изнесени студия от местата, на които се случват важните за зрителите събития.

На 16 октомври от 10,30 до 12,30 часа тръгва и новото лайфстайл предаване на Bulgaria ON AIR – „околоСВЕТСКО“, с водещи Бойка Делиева, позната от съботно-неделния сутрешен ефир и Константина Живова, която досега беше част от „България сутрин“. В предаването зрителите ще открият актуалните светски новини с коментар, срещи с популярни хора в по-личен и любопитен план, културни теми, практически съвети от сферата на здравето, красотата, модата, стайлинга, спорта, кулинарията и други. Продуцент на предаването е опитният журналист и ТВ продуцент Румяна Симеонова.

Тази есен по Bulgaria ON AIR ще стартира и необичайна за ТВ ефира прогноза за времето, ново уикенд инфотейнмънт токшоу на живо, както и още няколко нови предавания в различни жанрове.

Снимки: Олег Попов, Bulgaria ON AIR