Гърция иска трайно сътрудничество по енергийни проекти: посланик Стоидис

22.01.2015 | 18:29
Гърция иска трайно сътрудничество по енергийни проекти: посланик Стоидис

"Гърция иска трайно сътрудничество по енергийни проекти", заяви в интервю за Bulgaria On Air посланикът на Гърция Димостенис Стоидис.

„Мнозинството от хората в Гърция подкрепят участието на страната в Еврозоната”, казва в още посланик Стоидис в ексклузивното интервю, направено от Кремена Кръстева в навечерието на ключовите избори в Гърция, на 25 януари 2015.

Посланикът говори още за  икономическата ситуация в България, гръцките инвестиции и икономическото сътрудничество между двете страни.

"Изграждането на газовата връзка продължава. Сътрудничеството между двете страни по този проект е много тясно. ..Това сътрудничество стъпи на вече направеното досега. На национално ниво двете страни се опитват различни проекти. .. Търсим и сътрудничество и с други партньори, с други страни, за да намерим и други възможности за газови доставки. Не само в България и Гърция, но е енергийната тема е изключително важна за домакинствата в Европа по цял свят", казва посланикът на Гърция в София.

Цялото интервю на Кремена Кръстева с посланик Димостенис Стоидис можете да гледате по телевизия България он ер в събота, 24 януари, от 17:45 и в неделя, 25 януари, от 10:30 часа.

 

 

Повече на www.bgonair.bg
--