Иво Инджов: Очертава се рутинна и скучна предизборна кампания

Хората се измориха от избори, коментира политологът

08.09.2014 | 10:03 Редактор: Мариета Иванова
Иво Инджов: Очертава се рутинна и скучна предизборна кампания

Очертава се по-скоро рутинна и скучна предизборна кампания, отколкото такава, която да роди скандал по подобие на този с прословутите обръчи от фирми или да насочи вниманието към някакъв незабелязан проблем. Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR политологът Иво Инджов. По думите му-хората са уморени от избори.

Малко повече от година и половина имащите право на глас за четвърти път са призовани да се явят пред урните. Така че, не очаквам някакви големи чудеса от кампанията“, посочи експертът.

На въпрос на водещата Мартина Ганчева дали има условия за наказателен вот, Инджов посочи, че не се очертава такава тенденция, тъй като по думите му- няма партия, която да е разпознавана като голямо зло, „въпреки говоренето срещу ДПС, срещу ГЕРБ и срещу БСП от страна на политическите им противници“.

По-скоро ще има протестен вот, а не да се наказва някаква партия“, посочи Инджов.

Политологът заяви, че очаква избирателната активност да е около 55% и припомни, че „при апогея на ГЕРБ през 2009“ е била над 60%, а на изборите през 2013 – е паднала до 52%.

Според Инджов, на дясноцентристките сили ще им бъде трудно да съставят самостоятелно правителство. По думите му не е изключено ГЕБР и Реформаторския блок да търсят трети партньор.

Политологът подчерта, че БСП може да се мобилизира, но дали ще направи прелом все още не е ясно. Той допълни, че не трябва да се забравя и другата лявоцентристка партия – АБВ, която силно напредва след европейските избори. По думите на Инджов, ако загърбят междуличностните различия, „АБВ и БСП могат да осигурят едно достойно присъствие“.

Вижте целия коментар от видео файла.