Необичайните заподозрени - архив

Петък, 22,00.

Автор и водещ: Георги Лозанов

Образованието през комунизма и комунизмът в образованието

Накъде отива българското образование
Публикувана:

Няма две мнения, че днешното състояние на българското образование е повече от трагично. И за да можем да си отговорим на въпросите „Как и защо се стигна дотук?” и "Какво да правим оттук нататък?'' е редно да се огледаме назад и наоколо. Комунистическият режим разтърсва из основи българското образование. Мнозина учители, студенти и университетски преподаватели стават жертва на репресии, като техните места се заемат от лоялни на новата власт лица, които често нямат необходимата ерудиция. Така България се лишава от значителна част от своя интелектуален потенциал, а новите кадри в образованието трудно успяват да запълнят тази празнина.

С празнична заря хиляди хора посрещнаха Новата 2019 година по площадите в големите градове на страната. За 20-а поредна година на площад "Княз Александър Първи" в София се проведе новогодишният концерт "Сцена под звездите". В първите минути на новата година се изви и традиционното Дунавско хоро.

По традиция Новата година беше посрещната в много градове на страната с празнични програми на открито. В същото време ...Близо 600 са пациентите, преминали през спешния център на “Пирогов” в новогодишната нощ. Най-натоварено е било дежурството за травматологичния кабинет в следствие на неправилна употреба на пиратки. Пострадалите са петима. Най-тежкият случай е на 16-годишно момче, което е загубило единия си пръст.

Втора част гледайте тук>>

 

Коментари ( 1 )
  • 1

    Emil Cholakov

    05 яну 2019 | 16:34

    falsiva jvno i platena e informaciqta az sm dokomentalen svidetel ce nee bilo taka kom nqma da poblikuvate no pk vece znaete ce ne vsicki koito slucaino sa popadali na onair sa prosti lqde