Каубои и извънземни

От "Междузвездни войни" до японското приключение на Скорсезе: най-чаканите кино заглавия през 2015 според Bulgaria On Air

01.02.2015 | 13:00 Редактор: Константин Томов
Каубои и извънземни

Kidnapping Mr. Heineken

Кога: 27 март 2015

Режисьор: Даниел Алфредсон

Историята: Режисьорът, който направи шведския оригинал на трилогията „Милениум“, превръща скандалното отвличане на бирения магнат Фреди Хайнекен през 1983 в задъхан трилър с психологически елементи. Последното се предполага и от актьорите – Антъни Хопкинс като Хайнекен и Джим Стърджис като главатаря на похитителите.

 

 

Jurassic World

Кога: 12 юни 2015

Режисьор: Колин Тревъроу

Историята: 22 години след събитията в „Джурасик парк“ увеселителният парк на динозавърска тематика продължава да функционира със съмнителен успех. Собствениците решават да вкарат нов атракцион – както се досещате, с катастрофални последствия. Участват Крис Прат, Брайс Далас Хауърд, Винсънт Д'онофрио.

 

 

Far from the Madding Crowd

Кога: 10 юли 2015

Режисьор: Томас Винтерберг

Историята: След „Ловът“ няма как да не следим под лупа всяка крачка на датчанина Винтенберг. А фактът, че се захваща с мрачната викторианска история на Томас Харди „Далеч от безумната тълпа“, само може да ни радва. Кери Мълиган е в ролята на фаталната Батшеба, любимият ни Майкъл Шийн играе единия от ухажорите й. .

 

 

Everest

Кога: 18 септември 2015

Режисьор: Балтазар Кормакур

Историята: Джейк Гиленхал, Кийра Найтли, Робин Райт, Сам Уортингтън, Джош Бролин са само част от актьорите, които пресъздават едно катастрофално изкачване на най-високия връх на планетата през 1996. Филмът отчасти е базиран на книгата на Джон Кракауер „В разредения въздух“.

 

 

Spectre

Кога: 23 октомври 2015

Режисьор: Сам Мендес

Историята: Русият Агент 007 Даниъл Крейг ще се справя със страховита терористична организация. Вечният злодей Кристоф Валц тук получава различна роля, а момичетата на Бонд са като спектъра на дъгата – миловидна Леа Сейду, сексапилна Моника Белучи и екзотична Наоми Харис.

 

The Hateful Eight

Кога: 13 ноември 2015

Режисьор: Куентин Тарантино

Историята: Познатите ни като любимци на Тарантино от „Глутница кучета“ Тим Рот и Майкъл Мадсен са част от актьорите в новия му филм, който е уестърн и разказва за банда ловци на глави малко след гражданската война в САЩ. Чанинг Тейтъм, Самюъл Джаксън и Демиан Бичир също са в играта.

 

 

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Кога: 18 декември 2015

Режисьор: Джей Джей Ейбрамс

Историята: Това е първа част от изцяло нова трилогия, чието действие се развива 30 години след „Епизод VI: Завръщането на джедаите“. Ще има три съвсем нови главни действащи лица, но ще срещнем и някои от познатите, макар и в съвсем неочаквана светлина. Джордж Лукас вече е само консултант на продукцията.

 

Joy

Кога: 25 декември 2015

Режисьор: Дейвид Ръсел

Историята: Борим се с усещането, че Дженифър Лорънс в скоро време ще ни дотегне, особено в комбинация с Брадли Купър, какъвто е случаят тук. Все пак истинската история на самотна майка и домакиня, която изобретява самоизстискващ се моп и става един от най-успешните предприемачи в САЩ, заслужава внимание.

 

 

The Stanford Prison Experiment

Кога: 2015

Режисьор: Кайл Патрик Алварес

Историята: Младият режисьор се заема да екранизира експеримент със скандални последствия, проведен в Станфордския университет през 1971. В ролята на професор Зимбардо, който иска да изследва психологическите ефекти от това да си затворник (и, съответно, надзирател), е Били Кръдъп.

 

 

Silence

Кога: 2015

Режисьор: Мартин Скорсезе

Историята: Действието се развива през ХVІІ век, а Лиъм Нийсън и Андрю Гарфийлд са йезуитски свещеници, тръгнали да търсят своя духовен учител в Япония. Докато се опитват да разпространяват християнството там, са посрещнати с  насилие и враждебност.

---

* Статията е публикувана в Bulgaria On Air THE INFLIGHT MAGAZINE, брой 55 / 2015