Американка се прицели в рекорда за най-млад участник на Олимпиада

10-годишната Скай Браун вече има десетки медали зад гърба си
Публикувана: От:

Още по темата

 

Американско момиче ще опита да подобри рекорда за най-млад участник на Олимпийски игри. Скай Браун е само на 10 години, но амбициите й стигат отвъд нейните възможности. Тя вече е част от британския отбор по скейтборд, който се стреми към Олимпийските игри следващата година.

Ако тимът се класира, тогава младата надежда ще е на 12 години. Така тя ще има възможността да подобри рекорда на плувкинята Марджъри Хинтън за най-млад участник на олимписки игри в Амстердам през 1928 година. Скай Браун приема всичко това като едно голямо приключение. 
"Карането на скейтборд ме прави силна и много щастлива. Трудно е, но е много забавно. Много е вълнуващо и е огромно приключение", споделя скейтбордистката. 

Браун е категорична, че човек може да направи всичко, независимо на каква възраст е. Тя е родена в Япония и е от смесен брак – майка й е японка, а баща й британец. Момичето е и най-младият скейтбордист, участвал в кампания на голяма спортна марка. Нарежда се сред имена като Серена Уилямс, Симон Бейлс. Освен скейтборд, момичето кара сърф и се впуска във вихъра на танца. През 2018 година печели телевизионния формат "Танцувай със звездите". 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )