Модерно е да си необвързан, сочи проучване на Tinder

81% от анкетираните са изпитали повече ползи от това да са без половинки
Публикувана: От:

Още по темата

 

Да си необвързан в момента е модерно, сочи ново проучване на приложението за запознанства Tinder, съобщават от американския Cosmopolitan.

Изследването е направено от консултантската фирма Morar HPI. Били са разпитани 1,000 души между 18-25 г., които към момента нямат връзка. Потърсено е било мнението им за срещите, както и за това какво е да си необвързан.

72% от участниците са казали, че са избрали да са необвързани за известно време и това тяхно решение е много добре обмислено. 81% от разпитаните са потвърдили, че са изпитали повече ползи от това да са необвързани, отколкото когато са били във връзки. 

Така те имали повече време и възможности за развитие в кариерата, платонични приятелства, грижи за себе си, пише teenproblem.net.

Около 25% от жените казали, че се чувстват по-силни и могъщи, когато нямат връзка, 17% от мъжете твърдят същото. 62% от момичетата и 47% от момчетата посочват, че са избрали да са сами, за да се фокусират над своите нужди.

А 47% от представителките на нежния пол предпочитат да нямат връзка, защото искат да се фокусират над образованието си, 34% от мъжете са казали същото.

Снимка: Pixabay

Коментари ( 0 )