Мис Испания сложи короната на Мис Свят 2015

България бе представена от Венета Кръстева, на 23г.

19.12.2015 | 17:00
Мис Испания сложи короната на Мис Свят 2015

23-годишната студентка по фармакология Мис Испания Мирея Лалагуна Ройо бе коронована за Мис Свят 2015 в Саня, на китайския остров Хайнан на 19 декември, съобщи Ройтерс.

Победителката бе обявена пред ТВ аудитория от близо 1 милиард души.

Първите пет финалистки бяха Мис Русия София Никитчук, Мис Ливан Валери Абу Шакра, Мис Испания Мирея Лалагуна Ройо, Мис Индонезия Мария Харфанти и Мис Ямайка Данета Мири.

На трето място по красота бе избрана 23-годишната ТВ водеща Мис Индонезия Мария Харфанти, а на второ - 22-годишната Мис Русия София Никитчук, обявила като занимание работата си по конкурса.

Мис Свят е най-старият конкурс за красота. Организиран е за пръв път през 1951 като част от тържествата по случай Фестивала на Великобритания.

Българката Венета Кръстева, на 23г. бе една от 115-те участнички, всяка една-представителка на своята страна. Според официалния сайт тя не е стигнала до Топ 30. В галериите на спортното предизвикателство, танци и песни името на България също не фигурира.

Конкурсът в Китай не мина без противоречия – на Мис Канада бе забранено да говори, след като спомена нарушаване на човешките права и едва не напусна шоуто. Вместо това бе тихо извадена от списъка на участничките на сайта и вече не е споменавана.

Китайските власти затвориха целия град за парада на красавиците