Анджелина Джоли и Брад Пит на официалното представяне на филма "Господарка на злото" в Лондон

10.05.2014 | 10:57 Редактор: Ирина Георгиева
Анджелина Джоли и Брад Пит на официалното представяне на филма

 

Стотици развълнувани киномани и фотообективи очакваха звездната двойка Анджелина Джоли и Брад Пит на събитие по официалното представяне на филма "Господарка на злото" в Лондон на 8 май 2014.

Звездната двойка бяха в тон със зловещата визия на филма. Семейството беше облечено изцяло в черно, откроявайки се на тематичния син килим, по който минаха всички гости на събитието.

38-годишната красавица Джоли грандиозно се завърна в света на киното, след почти 4-годишно затишие в зрелищния 3D екшън на Disney, "Господарка на злото" . Звездата се превъплащава в образа на Злодеида, наранена и разярена магьосница, решена да отмъсти за сполетялата я несправедливост, или историята на Спящата красавица, видяна през очите на злата вещица.

 „Мисля, че за зрителите е интересно да научават нови неща за героите, които смятат, че познават. Харесват неразкритите тайни. Във филма има много приключения, екшън и хумор, страхотни автентични персонажи. Постарахме се да осигурим на публиката страхотно изживяване. Както във всички велики филми на Дисни, и тук има история, която дава поука и притежава душа и мъдрост, но тук сме добавили и доза забавление“.

Камерите успяха да уловят и Ел Фанинг, която влиза в ролята на принцеса Аврора.  За своята героиня актрисата споделя:

 „Аврора е невинна и наивна, защото израства изолирана в горска къща и не познава външния свят. Тя не знае, че трябва да се страхува от някои неща и затова е толкова добронамерена и обичлива към всичко и всички. Затова, когато се запознава със Злодеида, тя не се плаши, въпреки че Злодеида плаши и ужасява всички.“

Ел Фанинг допълва, че това да играе принцеса, е като сбъдната мечта.

Във филма "Господарка на злото" участват Шарлто Копли („Сектор 9“, „Елизиум“), Сам Райли („По пътя“), Имелда Стонтън (поредицата „Хари Потър“), Джуно Темпъл („Тримата мускетари“, „Черният рицар: Възраждане“) и др. големи имена.

Филмът "Господарка на злото" е режисьорски дебют на експерта по визуални ефекти и дизайнер на продукции Робърт Стромбърг. Той е работил по продукции като „Аватар“, „Алиса в страната на чудесата“, „Оз: Великият и могъщият“, „2012“, „Игрите на глада“ и „Животът на Пи“.

Продуцент на филма е Джо Рот („Алиса в страната на чудесата“, „Снежанка и ловецът“ и „Оз: Великият и могъщият“). Изпълнителни продуценти са Анджелина Джоли, Дон Хан, Мат Смит, Палак Пател и Сара Брадшоу. Сценарият е дело на Линда Улвъртън, чиито най-известни филми са „Красавицата и звярът“, „Цар Лъв“ и „Алиса в страната на чудесата“.

Премиерата на зрелищния екшън "Господарка на злото" е в цяла Европа на 30 май 2014 година.