Туристическа борса "Вашата ваканция"-Бургас

Бегликташ - едно от най-митичните места по Черноморието

26.04.2014 | 23:52
Бегликташ

Религиозен туристически маршрут, проект между България, Гърция и Италия бе представен на туристическото изложение „Вашата ваканция” в Бургас. Той включва Адриатическо и Черно море с крайна дестинация Йерусалим. Участниците в борсата посетиха част от обектите, включени в маршруте, включително Бегликташ и Царево.

Бегликташ е едно от най-митичните места по нашето Черноморие, на 3 км. от Приморско. Според археолозите тракийското светилище е свързано с най-стария култ към богинята Майка и бога Слънце.

Царево предлага на туристите възможност да видят уникалното злато, открито през 2006 г. в могила в Синеморец, над устието на река Велека.

Изложението "Вашата ваканция" се провежда за 13 път. Участват 65 общини от страната, НПО, хотели, туроператори от България, Гърция, Турция и Италия.
Събитието се организира от туристическата асоциация в Бургас
Гости на изложението още генералният консул на Турция Ниязи Еврен Акйол, кметът на община Малко Търново Илиян Янчев, заместник кметовете на Созопол и Поморие и почетният консул на Израел в Бургас, проф. Анна Троно от университета Саленто в Лече, Италия, Анти Панайотоу от Търговско-промишлената палата на Ксанти, Соня Енилова от БРТА.

Видеото съдържа още коментарите на Соня Енилова от регионалната туристическа асоциация в Бургас и разясненията на Дена Димиторова, екскурзовод от Созопол и Тодор Гондов- уредник на Историческия музей в Царево.