Кипър в шок: Сериен убиец с български корени преследва чужденки

Мъжът признал, че е отнел живота на пет жени и две момичета

29.04.2019 | 17:40 Редактор: Зорница Костадинова
Кипър в шок: Сериен убиец с български корени преследва чужденки

Кипър е в шок след поредица от убийства на чужденки. Арестуван е 35-годишен военнослужещ, който признал, че е убил пет жени и две момичета. Мъжът е с български корени - майка му е от Стара Загора. 

Следователи и специални части предполагат, че има и още жертви. Една от последните жени, с които се е запознал преди да бъде арестуван, е българска манекенка.

Никос Метаксас се представял за Орестис в социалните мрежи. Там се запознавал и с жените. Всички те - чужденки, работещи в Кипър. Повечето били от Азия, но имало и от Балканите. Една от тях е българската манекенка в Кипър - Теа Георгиева, която се запознава с него чрез общ познат. Престъпникът ѝ предлага заснемането на професионален видеоклип. 

"Знаеше прекрасно български. Говорихме на гръцки и на български. Усещах, че ме харесва. Нещо нормално. Бях съгласна да се опознаем като приятели", разказа манекенката. 

Той дори предлага на българката да наеме жилището, което дава под наем – точно над неговото. А в заснетия с Теа клип има сцени и в спалнята на серийния убиец. Оказва се, че на същото легло е убита една от жертвите. 

Потресаващите престъпления започват да се разплитат преди две седмици. Тогава в изоставена шахта на мина туристи откриват тялото на филипинка. Започва широкомащабно разследване. Преди седмица е арестуван и самият Метаксас. Той насочва разследващите към токсично езеро до мината, където в куфари с каменни блокове изхвърлял телата. Вече са открити няколко от тях.

Психолози предполагат, че мъжът е бил силно травмиран като дете от развода на баща му с българската му майка, който го убеждавал, че чужденките са лоши. А истинското желание за мъст дошло след развода на самия Никос преди няколко години. 

Местните хора са в шок и вече организираха бдение в памет на жертвите и обвиниха властите, че не са разследвали навреме престъпленията, защото ставало дума за чужденки. 

През последните 3-4 години изчезналите чужденки в Кипър са над 30. Между тях има и три българки. Установено е, че Никос Метаксас е посещавал и турската част на острова, където също има изчезнала виетнамка. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК