Заради обществени поръчки: Хванаха с подкуп шеф на отдел в Столичната община

Затвор до 8 години грози главния юрист на район "Подуяне"
Публикувана: От:

Главният юрисконсулт на столичния район "Подуяне" Лилия Геринска е задържана с 10 хил. лева подкуп при специализирана акция на прокуратурата и ГДБОП днес.

Парите са част от по голям рушвет, като до момента прокуратурата има данни за взети общо 15 хил. лева. Сумите са давани от търговски дружества, участвали и печелили обществени поръчки.

Още по темата

 

"Длъжностното лице е било председател на комисия по обществени поръчки. В делото се съдържат доказателства за повече от една обществена поръчка, по които това длъжностно лице е извършило нарушение. Периодът, за който имаме доказателства, е от юли-август миналата година до сегашния момент", заяви градският прокурор на София Емилия Русинова пред Bulgaria ON AIR.

Нарушенията са при обществени поръчки за строително-ремонтни дейности, саниране на блокове и доставка на хранителни стоки. Срещата се е осъществила в кв. "Овча купел", парите не са били белязани, но в същия ден те са изтеглени от банка от сметка на дружеството.

За такова престъпление законът предвижда лишаване от свобода до 8 години и глоба в размер на 10 хил. лева. От прокуратурата ще поискат задържаната да остане за постоянно в ареста.

Коментари ( 0 )