Ц.Алексиев: За да минем на нов етап от развитието си, настъпи момента Сирма Груп да потърси външно финансиране

Цветан Алексиев, изп. дир. на Сирма Груп Холдинг

20.03.2015 | 10:30 Редактор: Дориана Ранкова
Ц.Алексиев: За да минем на нов етап от развитието си, настъпи момента Сирма Груп да потърси външно финансиране

 

Цветан Алексиев, коментира излизането на Сирма Груп Холдинг на БФБ, като необходима стъпка за групата да мине на следващото ниво. IPO-то се очаква преди лятото, като минимум 8 милиона акции за успех трябва да бъдат продадени. Алексиев добави обаче, че от компанията очакват поне два пъти повече продадени акции. Цената ще варира между 1,20 и 1,65 лв. 

Дъщерните компании в холдинга оперират на няколко континента и реално бизнеса не се колебае от слабия ръст на българската икономика в сравнение с този на други по-развити страни.Изпълнителният директор на компанията коментира голяма сделка за Телерик, като голям успех и поздрави колегите си. Това отваря врати за целия български бизнес, добави той, и каза, че сравнение с двете компании по успех що се касае до IPO- то на Сирма не е коректно да се прави. 

Вярвам, че  нашата индустрия може да стане флагман в развитието на българската икономика, каза още Цветан Алексиев, и  добави, че компанията му дарява софтуер за българските музеи с цел да подкрепят именно икономиката у нас. Софтуерът се използва в Националната галерия на САЩ и  Metropolitan  Museum в Ню Йорк. 

Повече за него, както и какво би купил инвеститор ако се разгледат отчетите на Сирма Груп Холдинг, може да видите в следващия видео материал:

Инвестбук с водещ Дориана Ранкова