Climate Launchpad 2015 – шанс за зелените предприемачи

България участва в конкурса за първи път

31.05.2015 | 19:31 Редактор: Красимир Кирев
Climate Launchpad 2015 – шанс за зелените предприемачи

До 20 юни, всеки български предприемач, мениджър на Start up или изследовател, който мечтае да стартира собствен бизнес, може да кандидатства в конкурса със своите бизнес идеи, свързани с изменението на климата.

„Проектите могат да имат много широк характер - производство на биологични храни, теоретични проекти,  алтернативни енергийни източници, решения за управление на ресурсите, земеделие, химия и т. н.“, обясни Марияна Хаманова, основател на Cleantech Bulgaria, в предаването Време за времето по Bulgaria ON AIR.

„Все още в страната ни, когато се говори за предприемачество, става дума предимно за IT решения или за малко по-базови идеи. Climate Launchpad минава на следващо ниво. Вече говорим за технологична иновация, способна да реши климатичните проблеми и тези, породени от индустриализацията“, казва Хаманова и добавя:  „Трябва да променим нещо, за да запазим баланса в околната среда“.

Пред водещия на предаването за екология Време за времето Красимир Кирев, Хаманова разкри, че засега интересът към конкурса е голям.  Най-силно е търсенето от София. Но има и проекти от Русе, Пловдив, Варна и Бургас. Организаторите се надяват следващата седмица /първата на юни 2015/ да достигнат до повече млади хора и учени от по-малките градове.

Повече за наградите и правилата на конкурса, вижте в следващото видео...

https://www.facebook.com/vremezavremeto