България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Суджук", "гейт" и "тоалетна" ли са думите, описващи България през 2017 година?

С кои лица и събития, сред многобройните скандали и десетките политически рокади, ще запомним изминалата година

29.12.2017 | 09:12 Редактор: Велислав Филипов

Много рокади и наситена на политически събития бе 2017 г. - нов президент, служебен кабинет, заменен от третото правителство на Бойко Борисов, но този път в коалиция с "Обединените патриоти". С кои лица и събития, сред многобройните гейтове и десетките скандали, ще запомним 2017 г.?

Според експерта по политически PR Арман Бабикян е много трудно да се отличи точния скандал за отминаващата година, защото трябва да се направи много дълъг списък, затова всички скандали могат да бъдат сложени под шапката на един огромен скандал.

"Годината може да бъде описана от две думи - суджук и тоалетна. Всичко започва от Добрич и приключва на границата, където Валери Симеонов открива новото бижу на държавата - тоалетните на ГКПП Калотина", уточни още експертът в "България сутрин". 

По думите на журналиста от в. "24 часа" Кристина Кръстева годината завършва подозрително спокойно, особено след развоя на случая с лифта в Банско.

"Ако трябва да отбележа само един скандал, то той е престрелките между Румен Радев и ГЕРБ. Напрежението си тлее - особено между Цветан Цветанов и президента. През 2017 опозицията пък не направи абсолютно никакъв компромис. За ситуацията в "дясно" съм много притеснена - разпадът на "реформаторите", случващото се с "Да, България" и другите десни партии", отбеляза още Кръсвева. 

Мнението на журналиста Асен Григоров - издател на "Webcafe", е, че основният скандал в държавата през 2017 г. е начинът на управление на България. 

"Ще се радвам през 2018 г. да има нормален разговор. Скандали има, включително вчерашната случка с лифта, но и там също липсваше дебат. Мораториумът пък бе най-голямата глупост на правителството. Такъв автогол рядко някой си вкарва, но все пак управляващите излязоха деликатно от ситуацията", каза още журналистът пред Bulgaria ON AIR.

За най-хубаво събитие и най-успяла личност през 2017 г. гостите на "България сутрин" категорично посочиха съответно подписването на договора с Македония и Григор Димитров, въпреки че Арман Бабикян уточни, че омбудсманът Мая Манолова също доста е успяла да повиши доверието на хората към себе си.