Унищожават първия голям имотен проект на Тръмп в Ню Йорк

На негово място ще бъдат създадени 186 хил. кв. м офиси и търговски площи
Публикувана: От:

Предприемач от Ню Йорк и партньор планира да разруши хотел Grand Hyatt в Ню Йорк, който даде началото на кариерата на американския президент Доналд Тръмп в недвижимите имоти в Манхатън преди десетилетия, съобщиха двете компании, цитирани от Ройтерс.

Още по темата

 

Строителната компания TF Cornerstone и MSD Partners, която управлява активите на основателя на Dell Technologies Майкъл Дел и на семейството му, съобщиха, че ще създадат 186 хил. кв. м офиси и търговски площи, както и нов луксозен Grand Hyatt Hotel.

Преустройството ще бъде осъществено в сътрудничество с филиал на Hyatt Hotels Corp, съобщиха TF Cornerstone и в комюнике.

Grand Hyatt се намира на изток от гара Grand Central на 42-а улица и преди това там се помещаваше Commodore Hotel, порутена каменна сграда от 1919 г., която Тръмп възстанови и я снабди със стъклена фасада след придобиването й през 1978 г.
Хотелът беше първия успех на Тръмп в Манхатън, след като започна кариерата си в имотния бизнес с баща си, богат предприемач от нюйоркския квартал Куинс, където е израснал президентът. С навлизането в Манхатън Тръмп си спечели име на бизнесмен и привлече вниманието на таблоидите върху себе си, пише още Investor.bg

Новата сграда ще разполага с нови входове за метрото и подобрена връзка със системата на метрото под Grand Central, както и със значително повишаване на приходите от данъци, казва се в съобщението.

Проектът е още една стъпка към съживяването на Източен Мидтаун, където до Grand Central се издига 427-метровият небостъргач One Vanderbilt, а JPMorgan Chase & Co планира да изгради нова централа близо до Park Avenue.

За началото на строителството е необходимо одобрение от властите в града и щата, както и осигуряването на финансиране, казва се още в съобщението.

"Проектът ще привлече нови наематели на офиси, включително такива, които преди това са обмисляли да се насочат към Hudson Yards", казва Майърс Мермел, главен изпълнителен директор и съосновател на TenantWise, консултантска компания в областта на недвижимите имоти. „Това ще утвърди Източен Мидтаун като водещ офис квартал“, допълва той.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Снимка: Pixabay

Коментари ( 0 )