Над 50% от българите - без почивка това лято

Според проучването на "Галъп интернешънъл" предпочитано за ваканция остава Черно море

08.06.2018 | 16:47 Редактор: Василена Василева
Над 50% от българите - без почивка това лято

Повечето българи (54%) твърдят, че не планират да почиват това лято, 44% казват, че планират. Останалите твърдят, че още не знаят. Това показват данните на "Галъп интернешънъл", свързани с настроенията около лятната почивка.

Средният брой дни планирана почивка е 10. Повечето българи обаче не искат или не могат да слеят всичките дни почивка. Средните подготвени пари за лятна почивка пък са 1557 лв. 

В България на море мислят, че ще могат да отидат 55% от заявилите, че ще почиват. За море в чужбина пък мислят 36% от онези, които планират почивка. 26% от възнамеряващите да почиват пък казват "планина в България". Останалите споменават други форми на туризъм, посочва Investor.bg

Според проучването на "Галъп интернешънъл" по ред причини предпочитано за лятна ваканция остава Черно море. В отговорите "на море в чужбина" вероятно пък се визира най-вече Бяло море.

По повод текущата дискусия относно преместваеми обекти, мнозинство от 78% не приемат идеята за спешни промени в законите. 19% пък я приемат. Останалите се колебаят. Българите не харесват идеите за каквито и да било резки промени при започнал туристически сезон – пример за това са прословутите преместваеми обекти, посочват социолозите.

Данните са от изследователската програма на „Галъп интернешънъл“ съвместно с Борда по туризъм. Вълните на изследване са между 13 - 17 април и 1 – 5 юни с по 1000 респонденти. Максимално стандартно отклонение е ± 3.1 при 50% дялове. 

Снимка: Pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
Gancho_Dimov
преди 5 години
СВЕТОВНОТО ПО ФУТБОЛ СЕ ОТРАЗЯВА ЗЛЕ НА БЪЛГАРИНА.ГОДИШНАТА ОТПУСКА ИЛИ НА БАЛКОНА ИЛИ В БАРБЕКЮТО НА ДВОРА. Сигнализирай за неуместен коментар