Panasonic продава китайската си фабрика за над 450 млн. долара

Компанията ще използва парите за бизнеса си с батерии за електромобили

10.03.2018 | 12:48 Редактор: Тодор Петров
Panasonic продава китайската си фабрика за над 450 млн. долара

Panasonic обмисля продажбата на китайската си фабрика, която произвежда камери за сигурност. Компанията се надява сделката да достигне тойност над 450 млн. долара, пише японският ежедневник Nikkei, цитиран от "Ройтерс".

Panasonic иска да приключи набирането на първоначални оферти в началото на април, а сред потенциалните купувачи се нареждат американският фонд за дялово инвестиране Carlyle Group и британските Permira и CVC Capital Partners, обяви Nikkei, без да разкрива имената на източниците си.

Panasonic очаква да получи над 50 млрд. йени (468 млн. долара) от продажбата на завода си, разположен в една от югоизточните китайски провинции. Тези пари тя може да използва за друг ключов бизнес, като автомобилните батерии например.

Panasonic, ексклузивен доставчик на батерии за масовия модел на Tesla - седанът Model 3, се опитва да разшири портфолиото си от продукти, свързани с шофирането, за да се конкурира по-успешно с компании като Bosch и Continental. 

За да намали зависимостта си от Tesla, миналата година Panasonic си партнира с Toyota Motor, за да разработи и да предложи батерии за електромобили.

Четете още подобни новини в Investor.bg

Снимка: Pixabay.com