Ердоган: За успех в борбата с тероризма трябва да се увеличи заетостта на младежите

Анкара намира пряка връзка между отсъствието на достатъчно работни места и ръста на екстремизма

15.11.2015 | 11:22 Редактор: Мариета Иванова
Ердоган: За успех в борбата с тероризма трябва да се увеличи заетостта на младежите

За успешна борба с тероризма трябва да бъде увеличена заетостта сред младите хора, заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган по време на заседание на работната група по труда и заетостта в рамките на Г-20, предава ТАСС.

„Трябва да се изясни- оказват ли световните и финансови кръгове дължимата подкрепа в сферата на безработицата сред младите хора. Ако финансовият свят се занимава с това, то ние можем да пречупим гръбнака на тероризма. Аз подкрепям тази инициатива”, коментира той.

Ердоган отбеляза, че Турция е „постигнала сериозни резултати в сферата на увеличаването на минималната и средна работна заплата”. – „Ключово условие за ефективната икономика и успешна реализация на политиката по заетостта  е тесният социален диалог между работниците и работодателите. И аз се радвам, че на форума Г-20 това може да се направи”, коментира турският президент.

Турция в качеството на председател на   „двадесетицата” отдели голямо внимание именно на проблема с ръста на младежката безработица в много страни по света.

Анкара вижда тясна връзка между отсъствието на достатъчно работни места за младите хора и ръста на екстремистките настроения в обществата.