Томислав Дончев работи по закон за еврофондовете

До края на годината ще има и изцяло нов проектозакон за обществените поръчки

20.03.2015 | 13:52 Редактор: Мариета Иванова
Томислав Дончев работи по закон за еврофондовете

Закон за европейските фондове ще има и изработването му е на финалната права. Това стана ясно от думите на вицепремиера, който отговаря за усвояването на парите от ЕС Томислав Дончев, предава Dnes.bg.

В изказването си пред депутатите вчера- 19 март, президентът Росен Плевнелиев призова за приемането на такъв закон. Днес Дончев обясни, че инициативата за това е негова.

„Самият факт, че изработването на закон е инициирано от мен самия още през 2012  година, отговаря на въпроса дали аз подкрепям една такава инициатива“, каза той.

Дончев обясни, че върху текстовете се работи усилено и изрази надежда, че до средата на тази година проектът ще бъде внесен в парламента.

Вицепремиерът анонсира изработването на друг важен закон – за обществените поръчки. Изцяло новият проект щял да бъде готов до края на годината.

„Задачата, която е дадена на експертите, е законът да е толкова прост и разбираем, колкото може да бъде, защото анализът показва, че голяма част от грешките, които се правят, не са само и единствено от злонамереност. Те се правят от изключително сложната, и дори на моменти объркана, законодателна рамка, която има“, каза вицепремиерът.

Той разясни, че новият закон ще уреди категорично правните отношения при електронно възлагане.