Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Какви са рисковете от загуби на евросредства за периода до 2014 г.

Какво предприема правителството, за не бъде нулева 2015 година

23.11.2014 | 11:04 Редактор: Красимир Кирев
Какви са рисковете от загуби на евросредства за периода до 2014 г.

"2014 г. ще бъде нулева за България по отношение на усвояването на европейските фондове. За да бъде избегнат негативен сценарий и за 2015-та, кабинетът обмисля стартирането на някои от плащанията по схемите авансово, със средства от републиканския бюджет."  Това обяви Томислав Дончев, зам. министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, в интервю пред Милена Милотинова за предаването "Брюксел 1", по телевизия Bulgaria ON AIR.

"По отношение на следващия програмен период добрият сценарий предвижда до март догодина да имаме одобрени 3 оперативни програми. Работим с финансовото и други министерства за стартиране на авансови плащания със средства от бюджета за програми от най-спешна нужда," добави вицепремиерът.


Подробностите по това кое е най-спешно по отношение на европрограмите, какво постигнаха тримата министри и вицепремиерът в Брюксел, какво предприема кабинетът, за да не бъде и 2015 година нулева, кои оперативни програми са подадени вече за одобрение в Брюксел, какъв е рискът от загуби, ще има ли нов закон за обществените поръчки и кога ще има избран сертифициращ орган по земеделските програми - вижте от разговора на Милена Милотинова с Томислав Дончев в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

И още - с бившият кореспондент в Букурещ, Георги Василски, говорим за изненадващия обрат на президентския балотаж в Румъния, след скандалите с недостатъчните секции в чужбина; за това кое реши изборите в полза на десния кмет на Сибиу Клаус Йоханис, срещу премиера Виктор Понта и кое изведе Йоханис напред в резултата след разликата с цели 10 пункта на първия тур.