Инвестициите в недвижими имоти в Маями процъфтяват

За последните години там са продадени апартаменти в повече от 40 хиляди жилищни комплекса

10.05.2014 | 12:30 Редактор: Мариета Иванова
Инвестициите в недвижими имоти в Маями процъфтяват

Инвестиция в пазара на недвижими имоти в Маями в последните години не изглежда никак лоша идея, коментира за Bloomberg изпълнителният директор на световния лидер в интериорното обзавеждане  Candy & Candy- Николас Кенди. Той мотивира изказването си с факта, че за последните години там са подадени апартаменти в над 40 хиляди жилищни комплекса, които по време на кризата били непродаваеми. В момента обаче нови 40 хиляди били в строеж.

 По думите на експерта Дъблин изглежда не по-малко привлекателен за инвестиране в недвижими имоти в световен план.
Немските милионери обаче изглеждат патриотично настроени и споделят, че при покупка на имот,  биха инвестирали в Германия. Сред най-предпочитаните градове за целта са Хамбург, Франкфурт и Мюнхен.

Чикаго също е класацията на Кенди.

„Там законът се спазва, освен това градът е финансов център и разполага с добре образовано младо население.

Потенциалът за ръст е очевиден“, коментира изпълнителният директор на  Candy & Candy. Той допълва, че от всички споменати градове Маями и Чикаго изглеждат най-обещаващи от гледна точка на перспективата за растеж.

Експертът допълва, че местоположението на имота остава ключов критерий при вземането на решение за покупка. Кенди подчертава, че редица клиенти решават да направят инвестиция в имот въз основа на това какви хора, живеят в района.

„В Маями начинът на живот е забележителен. Имам приятели, които живеят  там и са ми го казвали. А пък в Лондон сега вали.  Качественото образование също е важно-в Маями, Чикаго и Дъблин то е  на високо ниво. На места като Лагос и Панама това не е толкова сигурно. На тези градове им липсва културното наследство на Лондон. Но от друга страна, колко често лондончани обикалят музеите или ходят на театър,“ коментира Кенди.

По думите на експерта от кризата в Украйна безспорно печели пазарът на имоти в Лондон.

„Много капитали от Украйна вече се местят към Лондон. Ако бъдат допуснати, разбира се.

В момента около 100 семейства на милионери от Украйна се опитват да инвестират в Лондон. Що се отнася до Русия, богатите руснаци продължават да купуват в  британската столица и други големи градове. Дали ще успеят да инвестират всичко, което искат, е друг въпрос, но смятам, че Лондон е големият печеливш от цялата ситуация. Все пак да не забравяме и, че руснаците и украинците  формират под 10% от всички инвестиращи в имоти в Лондон, процентът им е под 10“, посочва Кенди.

В класацията за най-добри градове за инвестиране в недвижими имоти, цитирана от Bloomerg, присъства още Мелбърн, Панама и Тел Авив.

Вижте и видеото с целия коментар на изпълнителния директор на  Candy & Candy.