Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриотите все по-настоятелни, концепцията за ромите вече е на дневен ред в МС!

Очаква се следващата седмица тя да бъде гласувана

03.07.2019 | 20:52 Редактор: Василена Василева
Патриотите все по-настоятелни, концепцията за ромите вече е на дневен ред в МС!

"Стратегията за ромската интеграция вече е внесена за обсъждане в Министерския съвет. Очаква се следващата седмица тя да бъде гласувана. А част от нея вече е обект на внимание и на законодателни инициативи", отбеляза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов.

Миналата седмица от ВМРО излязоха с остра декларация. Партията настоя за спешно приемане на концепцията срещу "циганизацията". През април вицепремиерът Красимир Каракачанов официално внесе стратегията си за съгласуване с министерствата.

Повод за реакцията на "Обединени патриоти" стана поредното убийство в софийското с. Априлово, където мъж от ромски произход преби с лопата стопанин през нощта. Извършителят бил хванат да краде. 

"За обществото ни е от изключителна важност да бъдат въведени едни принципи, които концепцията поставя. А именно - онези, които не желаят да учат, да не могат да се ползват от социални права, да се сложи край на феномена "деца раждат деца", както и веднъж завинаги да се спре с незаконното строителство, незаплащането на сметките за електроенергия, вода...", допълни още доц. Михов в студиото на Николай Кръстев.

Пред Bulgaria ON AIR гостът бе категоричен, че без концепцията интеграцията на ромите у нас би била невъзможна. А всички инвестиции - безсмислени.

"Държавата трябва да изпълнява законовите разпоредби и да започне да налага ред", отсече доц. Милен Михов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК