Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Несоциализираните поколения роми се превръщали в проблем за националната сигурност

Карлос Контрера от ВМРО заяви, че това е проблем на цялата държава

01.07.2019 | 20:40 Редактор: Ивайло Николов
Несоциализираните поколения роми се превръщали в проблем за националната сигурност

Месеци след като вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов представи пред обществото своята Концепция за промени в политиката за интеграция на ромския етнос в България, съвсем скоро ще я внесе за разглеждане.

Това каза общинският съветник от ВМРО в Столичната община Карлос Контрера, който посочи още, че е факт, че тази концепция трябва да се приеме и дори да се обогати.

"Преди месеци, когато започнахме този дебат, заявих, че очакваме предложения и то конструктивни. Проблемът с тази огромна маса от хора, която се е десоциализирала, не е партиен проблем. Това е проблем на държавата. Виждате низ от инциденти, които показват, че сред нас живеят поколения, за които човешкият живот, достойнство и морал не са валидни", подчерта Карлос Контрера в студиото на "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев.

По думите му основната идея на концепцията, която вицепремиерът Каракачанов предстои да внесе официално за разглеждане, е да наложи отново законността в местата където тя липсва.

Според него с тази задача не могат да се справят различни неправителствени организации или дори Църквата.

"Няма как НПО-та или Църквата да запълни този правен и властови вакуум. Как НПО-ата ще решат проблема с безразборната раждаемост, с безотговорното родителство в държавата. Как ще решат въпроса с раздутия социален пакет, който се ползва за паразитиране", настоя Карлос Контрера пред Bulgaria ON AIR.

Общинският съветник допълни още, че по концепцията се водят преговори с различен интензитет. Контрера подчерта, че трябва да се работи по превенция на национално ниво и срещу евентуален мигрантски натиск.

Според него в тази насока има какво още да се направи, защото инцидентите показват, че хора от центровете от отворен тип в София извършват престъпления и може да са съпричастни към други.

Представителят на ВМРО посочи още, че партията се готви за предстоящите местни избори през есента, а целта им на тях е затвърждаване или надграждане на резултата от евровота.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК