Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Търновската конституция на 140 г. – най-обичаната, заяви Георги Близнашки

Бащите-учредители превърнаха този документ в народна религия – след 1989 г. това не се случи, допълни той
Публикувана: От:

Още по темата

 

Търновската Конституция навърши 140 години! Развило ли се е оттогава гражданското общество?

"Това е най-обичаната конституция в историята на България. Бащите-учредители успяват да направят нещо много важно – превръщат конституцията в народна религия. Това ние не успяхме да го направим след 1989 г. Тази конституция изпреварва времето си – именно това е работата на един такъв документ. Тя дава огромно самочувствие на нашия народ. Тя не е само либерална, въпреки че свободата е водеща ценност", обясни бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.  

В студиото на "Денят ON AIR" той изтъкна, че паметни ще останат думите на Петко Славейков, че народ без партии е загубен народ. 

"Всичко това е изговорено преди много години. У нас се създава динамично гражданско общество, което разкрива нови хоризонти пред България. Не трябва да живеем с идеята, че отминалите времена има шанс да се върнат. Мнозина забравят, че политическите партии в началото на промяната се надпреварваха в това да доказват отдадеността си на демократичните идеали. Трябва да проявяваме по-голяма зрялост като общество", подчерта гостът на Bulgaria ON AIR. 

Професор Близнашки бе категоричен, че ние направихме избор преди 140 години и не бива да се отказваме от него. 

Вижте още във видеото!

Харесайте ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )