Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Зам.-председателят на ВМРО: Изборите бяха възможност да заработим като коалиция

Доц. Милен Михов каза, че отделното явяване а "Обединени патриоти" не значи разпад
Публикувана: От:

Още по темата

 

Изтече крайният срок за подаване на заявление за регистрация в Централната избирателна комисия на партиите и коалициите, за Европейските избори на 26 май. След 5 дни изтича и срокът за регистрация на инициативни комитети. Ден преди изтичането на срока, ВМРО се регистрираха и официално отиват самостоятелно на избори.

Това, че "Атака", ВМРО и НФСБ няма да са "Обединени патриоти" на битката за местата в Европейския парламент, не значи, че коалицията им в българското Народно събрание ще се разпадне. Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" заместник-председателят на ВМРО доц. Милен Михов.

"Миналата година г-н Каракачанов посочи проблема, че "Обединени патриоти" не функционират като коалиция. За съжаление тези евроизбори бяха възможност ние да заработим като коалиция с едно общо явяване, с една силна листа, със силни послания. Други решиха и направиха друг избор, включително и направиха други коалиции", заяви доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

Заместник-председателят на ВМРО каза, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов е поставил сериозно условие за явяването на двете политически формации заедно и ВМРО е трябвало да избират с кого, срещу кого, което според доц. Милен Михов противоречи на техните идеи.

"Това за нас не е нещо, което непременно води до разпадане на коалицията, макар че е много неприятно", каза депутатът.

Доц. Милен Михов коментира също случая от Габрово и побоя, който роми нанесоха на продавач в денонощен магазин в града.

Според заместник-председателя на ВМРО този случай показва реалности и подчерта, че вече се прилагат мерки от стратегията на Красимир Каракачанов за интеграция на ромите.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )