Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От "Воля" напуснали парламента, за да развалят парламентарния комфорт от статуквото

По думите на Пламен Христов провокацията им е пожънала успех

21.03.2019 | 20:47 Редактор: Ралица Братанова
От

Веселин Марешки и неговите депутати остават в Народното събрание. Това стана ясно след среща на "Воля" с ръководството на парламентарната група на ГЕРБ.

Депутатът от "Воля" Пламен Христов коментира в "Денят ON AIR", че за да се даде отговор защо партията се е върнала в парламента, трябва да се каже първо защо е решила да напусне.

"Това, което наблюдаваме от месец, е един парламентарен комфорт и уют от статуквото за всички политици. Видяхме как единствената най-голяма опозиционна партия може да напусне залата и така да реши, че няма нужда да прави това, за което е пратена там. Видяхме как разединените патриоти ги интересува единствено кой ще е водач на листата им. Някак тихомълком се оказа, че сделката за изтребителите е пред подписване и нямаше кой да им разплиска душевния комфорт", коментира депутатът.

По неговите думи, след като "Воля" са направили тази провокация от ГЕРБ много бързо са разчели сигнала им и са започнали да правят движения, така че на срещата, която проведоха, всички председатели на водещите парламентарни комисии да излязат с анализ на свършеното дотук и списък на приоритетите им за бъдеще.

"Спряхме тази тенденция на едно игнориране и несъобразяване с гласа на всеки политически субект в парламента. Договорихме с ГЕРБ всички техни предизборни обещания, залегнали в изборната им програма, да бъдат следвани от тях. Ще бъдем като коректив. ГЕРБ поеха като ангажимент такъв тип срещи да бъдат периодични", обясни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според него БСП не искат предсрочни парламентарни избори. По думите му в противен случай, когато партия "Воля" е обявила, че излиза от  Народното събрание, социалистите би трябвало да им предложат да се обединят.

Пламен Христов коментира и шанса на партията на влезе в Европейския парламент. По думите му коалицията "Воля - българските родолюбци" се разраства и това повишава шансовете им.

"Заедно с коалицията, която формирахме, можем да гледаме към второ евродепутатско място", заяви депутатът от "Воля".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК