Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Воля": Напуснахме НС, за да върнем дебата по важните за обществото въпроси

Действията ни не бива да бъдат сравнявани с тези на БСП, категорична бе Кръстина Таскова в "Денят ON AIR"

14.03.2019 | 20:46 Редактор: Василена Василева

След БСП, парламентарната група на "Воля" също напуска Народното събрание. Управляващите от своя страна са категорични, че парламентарна криза няма. След напускането на партията на Веселин Марешки кворумът ще зависи само от депутатите на ГЕРБ и "Обединени патриоти", които са 122 души, тоест никой от тях не трябва да отсъства.

"За сравнение между действията на "Воля" и БСП не бива да става и дума. Нашето решение бе подчинено на множество дебати, които и към момента не са приключили. Изправени сме пред дилемата дали да напуснем и по този начин да оставим държавата в хаос и предсрочни парламентарни избори, или да останем за сметка обаче на безброй компромиси", коментира в студиото на "Денят ON AIR" зам.-председателят на "Воля" Кръстина Таскова.

Тя бе категорична, че по този начин партията се опитва да даде сигнал на премиера Борисов и коалиционния му партньор, че не кворумът е най-важният въпрос, пред който е изправена българската общественост.

"Искаме българското общество отново да бъде поставено на дневен ред в Народното събрание. Рейтингът на парламента се срива. А виновни за това са ежедневните скандали, предизвикани от хора, които се провалят", подчерта Таскова.

Вижте повече във видеото!

Харесайте ни във Facebook TУК.