Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Депутатите от БСП ще върнат взетите за командировки пари

Защо тези разходи не се контролират, попита в "Денят ON AIR" социалистът Иван Иванов
Публикувана: От:

Народните представители от БСП ще върнат похарчените за командировка пари. Искам да се извиня на българските граждани, които са се почувствали засегнати от това. Трябва да се вземе обаче под внимание въпросът защо председателят на НС Цвета Караянчева не контролира подобни разходи. Притеснително е, че се пилеят грешни пари. Само за миналата 2018 г. над 1 млн. лева са били похарчени за задгранични командировки на депутати. Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" социалистът Иван Иванов.

Още по темата

 

Преди няколко седмици стана ясно, че въпреки нареждането на Корнелия Нинова, 16 депутати от БСП са взели пътни, а 19 - дневни командировъчни. Сумите са получени на 18 и 19 февруари. 

Още по темата

 

Само ден по-рано пък националният съвет на БСП реши парламентарната група на "БСП за България" да не участва в пленарните заседания на Народното събрание докато не бъдат отменени приетите промени в Изборния кодекс и не бъде избран нов състав на Централната избирателна комисия. А червената шефка изпрати писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, в което се посочва, че депутатите от левицата се отказват от заплатите си за периода, в който ще отсъстват от парламента.

"Считам , че тези командировачни са огромно нарушене, тъй като сумите са в изключително големи размери. И искам да подчертая, че те не са били по искане на депутатите. Тези решения се вземат от администрацията на НС. Хубаво е обаче да запазим достойнството на институцията, затова и отправих своето извинение", допълни още депутатът от БСП.

Във връзка с отсъствието на социалистите от парламента, Иван Иванов подчерта пред Bulgaria ON AIR, че това е единственият възможен сценарий за партията в момента.

"Този парламент е тотално изчерпан. Въпрос на време е неговата работа да приключи", отсече той.

Харесайте ни във Facebook ТУК.

Коментари ( 0 )