Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Икономиката е стабилна, нова криза скоро не се очаква

Няма основания за сериозни притеснения, категоричен бе доц. Григорий Вазов пред "Денят ON AIR"
Публикувана: От:

Икономиката е стабилна. Въпреки множеството прогнози, че растежът на глобалната такава ще се забави, няма основания за сериозни притеснения. Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) доц. Григорий Вазов.

Още по темата

 

Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab към Висшето училище по застраховане и финанси организира кръгла маса, на която над 100 водещи икономисти, финансови експерти и анализатори в България, представители на държавните институции, бизнеса, академичните и научните среди коментираха какви са рисковете пред българската икономика. 

"През последните шест месеца, по най-различни поводи, водещи икономисти - и световни, и български, започнаха да споменават, че за в бъдеще е възможно да се появи нова икономическа криза. Целта на организираната от VUZF Lab кръгла маса бе именно да разсее тези съмнения и ситуацията да се изясни", отбеляза още доц. Вазов.

По думите му нова икономическа криза ще има. Това няма да се случи обаче нито днес, нито утре. А превантивните мерки, които могат да бъдат взети са от особено значение за преодоляването ѝ.

"Това, което може и трябва да се направи е да се създадат резерви. Всеки бизнес и държава, които не са направили това по време на доброто си развитие, ще имат големи проблеми, когато настъпи една такава криза. Освен това е много важно човек да мисли и за личните си финанси. Винаги има начин доходите да стигат и дори да бъдат увеличени", подчерта той.

Пред Bulgaria ON AIR доц. Григорий Вазов бе категоричен, че се наблюдава сериозно възстановяване на инвестициите от европейските фондове, което от своя страна ще доведе до ръст на потреблението и съответно на доходите в България.

Харесайте ни във Facebook ТУК.

Коментари ( 2 )
 • 2

  Velichkov Yavor

  02 мар 2019 | 12:12

  Ограничени в съзнанието биологични отпадъци.
 • 1

  Velichkov Yavor

  02 мар 2019 | 12:11

  До 2030-та разграбената отвсякъде и разпадаща се кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутрено свинска *** ще остане един град смехономика, основно чуждестранни мултимилионни сателитни кретено-масонски компании, които изнасят печалбите си в чужбина и не плащат ДДС, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник/бойкочарник, до 3 години балончето от заеми, субсидии и еврофондове, от което се облажиха малцина и което създаде изкуствен ръст на хартия в икономиката от около 3% ще изпишика, до 2025-та малкия и средния бизнес на българите масово ще фалира, те няма как да може повече да издържат тази свинска тежест и безкрайни кражби и злоупотреби на върха и на дъното на държавата, както и да запълват всички дупки след тях, след десетина години пари за бюджет ще ги събирате на *** от техните поколения, бизнеси, дейности и предприятия работещи на светло в ромските махали, сиреч на *** от кура, както са основен електорат на всяка управляваща партия досега, така и ще са ви основна средна класа в бъдеще. Честито, вие участвахте успешно в унищожението на страната, което протича последните 30 години, пускайте всяка вечер фойерверки на центъра областни градове и общини профаните да се радват, че живеят в най-пропадналата, разграбена и изостанала държава в Европа, скоро и в света, след като *** останат основната средна класа, особено за общините в провинцията.