ВУЗФ организира кръгла маса на тема “Нова икономическа криза в България – кога и защо?”

Тя ще се проведе на 26 февруари, от 14:00 часа в сградата на висшето училище

14.02.2019 | 13:43 Редактор: Ивайло Николов
ВУЗФ организира кръгла маса на тема “Нова икономическа криза в България – кога и защо?”

Ще познаят ли арбитрите на глобалния икономически цикъл, че предстои нова криза и ако да – откъде и кога ще дойде тя в България? На този въпрос ще отговори новата кръгла маса, която Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab към Висшето училище по застраховане и финанси организира. Тя ще се проведе на 26 февруари, от 14:00 часа, във ВУЗФ, зала 501, гр. София, ул. “Гусла” № 1, а нейната тема е "Нова икономическа криза в България – кога и защо?".

Над 100 водещи икономисти, финансови експерти и анализатори в България, представители на държавните институции, бизнеса, академичните и научните среди ще коментират какви са рисковете пред българската икономика и ще дадат своите прогнози каква криза ни очаква - финансова, дългова или икономическа, както и дали ще се развие на глобално, европейско или национално ниво.

Форумът ще бъде открит от Марияна Николова - вицепремиер на Република България, и от Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката. Основен доклад ще изнесе доц. д-р Даниела Бобева, ВУЗФ. Панелисти в дискусията ще бъдат Апостол Апостолов, президент на ВУЗФ, председател на Надзорния съвет на "Тексим банк", Любомир Дацов, член на Фискалния съвет на Република България, проф. д-р Григор Димитров, преподавател във ВУЗФ, икономистите Красен Станчев и Владимир Каролев, както и други експерти. Модератор на кръглата маса ще бъде доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ и
изпълнителен директор на VUZF Lab.

Кръглата маса, посветена на икономическата криза, е поредният форум, който VUZF Lab организира по значими социално-икономически теми. С него чрез Лабораторията бизнес университетът изпълнява своята обществена мисия – да поставя на фокус актуални проблеми, като показва различните гледни точки към тях, търси и предлага решения и оказва влияние при формирането на различните държавни секторни политики.

Основните изводи, предложения и препоръки на кръглата маса ще бъдат обобщени и предоставени на Министерския съвет, Народното събрание, Министерство на икономиката, Министерство на финансите, други компетентни държавни институции и ще бъдат публикувани на сайта на VUZF Lab.

Повече информация за събитието, програмата и лекторите можете да откриете на https://vuzflab.eu/ .

Медийни партньори на кръглата маса "Нова икономическа криза в България – кога и защо?" са Investor.bg, бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria и политематичната национална телевизия Bulgaria ON AIR.