Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Вариантите за СДС за явяване на евровота били три: сами, коалиция или заедно с партия от ЕНП

Това каза д-р Антон Койчев от десницата пред Bulgaria ON AIR

27.02.2019 | 20:46 Редактор: Ивайло Николов
Вариантите за СДС за явяване на евровота били три: сами, коалиция или заедно с партия от ЕНП

Европа е пред ценностен дебат от доста време, което прави предстоящите избори изключително важни, а българите трябва да участват във вота, за да пратят представители в европарламента, които да отстояват определени ценности.  

"Идеологическото позициониране няма само да мине по оста ляво - дясно, а по-скоро то ще мине по оста консервативно - либерално, тъй като много от левите сили в последните години преминаха в лагера на либералите и в повечето случаи виждаме, че те са главни защитници на подобни либерални тези", подчерта д-р Антон Койчев от СДС в студиото на "Денят ON AIR".

Той добави още, че партията му винаги е искала да има дейна коалиция, около принципи и политики, а на предстоящите избори за нов Европейски парламент СДС все още не се знае как ще се представи пред избирателите.

Д-р Койчев поясни, че към този момент вариантите са три: единна коалиция, самостоятелно или заедно с друга партия, която е представител на ЕНП.

"Официални разговори все още не сме водили, а неофициални контакти или неформални срещи вероятно е имало. Единствената официална покана, която към момента е отправена към ръководството по каналния ред, това е от партия "Воля", която ние любезно и категорично отхвърлихме. До момента не сме имали официални разговори", посочи още той.

Пред Bulgaria ON AIR д-р Антон Койчев допълни, че вътре в СДС сега текат дебати и крайното решение ще бъде взето на Национален съвет на партията.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК