Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Андрей Ковачев увери: Пакетът "Мобилност" остава за следващия ЕП

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП каза, че 2/3 от текстовете са отхвърлени още в комисията по транспорт

15.02.2019 | 20:09 Редактор: Ивайло Николов
Андрей Ковачев увери: Пакетът

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев обяви в студиото на "Денят ON AIR", че пакетът "Мобилност" се отлага и няма да бъде обсъждан в Европейския парламент до края на този мандат, който изтича през май, когато пък ще се състоят следващите избори. Пакетът "Мобилост" предвижда въвеждането нови правила и изисквания за международните превози, които според официалната българска позиция са непропорционални и дискриминационни и ще доведат до множество фалити в бранша.

Според Андрей Ковачев най-доброто решение е всички въпроси с пакет "Мобилност" да се решават след изборите от легитимен европарламент и в спокойна обстановка.

"Щом две трети от текста е отхвърлен в транспортната комисия, ние нямаме върху какво да стъпим в пленарна зала, за да гласуваме", заяви той.

Народният представител от ЕНП беше категоричен, че България трябва да излезе победител в крайна сметка от цялата тази законодателна сага и да бъде защитен българският транспортен сектор и свободният европейски пазар.

Андрей Ковачев съобщи още една новина пред Bulgaria ON AIR, а именно, че Европейската народна партия ще изпрати делегация във Венецуела.

"Една делегация, водена от трима зам.-председатели на ЕНП, ще пътува за Каракас по покана на временния президент", обясни той.

Ковачев допълни още, че целта на това посещение при Гуайдо е Европейският съюз да се запознае на място със ситуацията в страната и да бъдат подпомогнати демократичните промени. 

Той подчерта, че големият въпрос в това посещение е дали представителите на Европа ще бъдат допуснати до Венецуела, защото режимът на Мадуро контролира и летището в Каракас.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК