Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Интеграцията на ромите - много пари, само институции, но не и конкретни резултати

Депутатът от ВМРО Красимир Богданов коментира темата в "Денят ON AIR"

13.02.2019 | 20:35 Редактор: Ивайло Николов
Интеграцията на ромите - много пари, само институции, но не и конкретни резултати

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е готов да напусне коалицията, ако предложенията му за интеграция на ромите не бъдат приети. В същото време партньорите в управляващата коалиция са обединени около тезата, че трябва да се вземат мерки за интеграция на ромите, но одобряват само част от предложенията на министъра на отбраната. И НФСБ, и ГЕРБ са категорични, че трябва да има редакция в стратегията.

По този въпрос народният представител от ВМРО Красимир Богданов каза в студиото на "Денят ON AIR", че не всичко свършва с това дали да се приеме или не стратегията на Каракачанов и дали той е поставил ултиматум.

По думите на Богданов най-лошото е, че през последните 30 години за ромска интеграция се е свършило много малко, въпреки че са се дали много пари за това, но освен комисии, стратегии и институции, реално няма резултати.

"Парите от интеграцията на циганите отидоха за една много малка част от хората, а реално не изпълниха това предназначение, за което бяха определени. Тук е нашата критика. Много сериозно отношение сме обърнали в концепцията, която предложи вицепремиерът Каракачанов, на отчетността на различните фондации, които са оперирали с такива средства", подчерта депутатът от ВМРО пред Bulgaria ON AIR.

Красимир Богданов допълни, че концепцията тепърва ще бъде обсъждана с коалиционните партньори, но към този момент той вижда у тях по-скоро подкрепа, въпреки че НФСБ и ГЕРБ казват, че имат определени критики.

Той посочи, че вече не трябва да се правят крачки назад в решаването на проблемите с ромите.

"Имаме едно обособяване на гета в големите градове, в които законите на държавата не важат", категоричен беше Богданов.

По думите му хората на тези места си мислят, че територията е тяхна и никой друг няма право да влиза там, дори това да е вицепремиерът.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК