Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ивайло Калфин: Brexit без сделка - нежелан, но много вероятен изход

Според него българското правителство няма план какво ще се случи при този вариант

21.01.2019 | 20:57 Редактор: Ралица Братанова
Ивайло Калфин: Brexit без сделка - нежелан, но много вероятен изход

Днес британският премиер Тереза Мей представя пред парламента своя "план Б" за варианта, в който Великобритания излиза от Европейския съюз без сделка.

"Планът "Б" се оказа, че не е нищо ново. Тя казва, че ще се опита още веднъж да убеди депутатите, че това, което предлага е добро, че няма вариант да се търси друг изход и тя се опитва да предпази Великобритания от излизане без споразумение. Това са ѝ тезите - нищо ново не чуваме от това, което досега се казваше", обясни Ивайло Калфин пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи излизането от ЕС без сделка е възможно да се случи, но никой не го иска. Той обясни, че, за да бъде удължен срока за излизане на Великобритания от Съюза, Мей трябва да предложи нещо ново.

"Четох в пресата, че на последното заседание на Министерския съвет министър Захариева е казала, че над 300 споразумения между България и Великобритания ще трябва да се променят. Ако има такова нещо, най-нормалното нещо е да се покаже - къде е този план, кои са тези 300 споразумения, как те ще се отразят на различните сектори", коментира Ивайло Калфин в студиото на "Денят ON AIR".

По неговите думи ако българското правителство има план, той не може да е таен и трябва да бъде видян.


За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Румен Христов
преди 5 години
Възхитен съм от Ганиела. Тя е родена за журналистка. Рядко се срещат умни жени. Тя е една от тях. Сигнализирай за неуместен коментар