Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Казанлък - градът с четирисезонен туризъм, който продължава да се развива като дестинация

Антон Каракоев от общината разказа, че всички обекти са достъпни и това води повече посетители

05.12.2018 | 21:09 Редактор: Ивайло Николов
Казанлък - градът с четирисезонен туризъм, който продължава да се развива като дестинация

Казанлък беше отличен в категорията "Туризъм, култура, фестивали и традиции" за голяма община по време на официалната церемония "Кмет на годината" само преди няколко седмици. 

Антон Каракоев, който е представител на общината, коментира в студиото на "Денят ON AIR", че градът се развива много добре и спечелената награда е напълно заслужена.

"Последните години с обновяването на града, подобряването на инфраструктурата, развиване на туризма, достъп до всички туристически обекти, които имаме", обясни още той.

Каракоев допълни също, че екипът от общината работи много усилено за привличането на нови туристи и обясни, че именно израстването на Празника на розата във Фестивал на розата, който продължава почти месец, е една такава стъпка, с която успешно чрез туристически агенции Казанлък привлича голям брой посетители.

"Казанлък има вече четири сезона в развитието на туризма", каза Антон Каракоев.

Той беше категоричен, че има голям интерес към цялата програма на града през годината и разкри, че продължава работа на учените за нови открития, които пък да доведат до още повече туристи.

Гледайте видеото с целия разговор.