Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Политика на инат - така работи правителството, заяви социалист

Според Христо Проданов от БСП това ще коства властта на правителството

22.11.2018 | 20:22 Редактор: Ралица Братанова
Политика на инат - така работи правителството, заяви социалист


"Надявах се, че ГЕРБ, правейки си поука във връзка с протесите, с исканията на хората за по-високи доходи и по-нормален живот, ще възприемат ветото на президента, но явно политиката напук не спира. Моето дълбоко убеждение е, че точно тя ще коства властта на това правителство", заяви депутатът от БСП Христо Проданов в студиото на "Денят ON AIR", след като днес 130 народни представители гласуваха "за"  вдигането на данъците на старите коли и отхвърлиха президентското вето.

Според него подадената оставка на Валери Симеонов чак след месец и половина постоянни протести и заемането на поста му от началника на неговия кабинет е точно такъв пример за политика напук.

По неговите думи от БСП никога не са организирали протести. Той коментира, че никой не може да изкара гражданите на улиците насила, а причината е безизходицата, генерирана от управлението.

Проданов беше категоричен, че чрез увеличаването на данъка се наказват най-бедните хора, и то за бедността им.

"В малките населени места, в които вследствие на водената политика са затворени училища, болници, аптеки и т.н. Тези хора масово имат коли за около по 500-1000 лева - стари автомобили, които им служат, за да си вършат неотложна работа", заяви депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според него държавната субсидия трява да се намали на 5-6 лева, но ако е 1 лев, то по-добре да я няма. По неговите думи този въпрос трябва да се обсъди и това предстои в редиците на БСП.

Гледайте видеото с целия разговор.