Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

СДС ще търси допирни точки с партиите, членки на ЕНП

Сегашният модел на управление е сгрешен и изчерпан, отсече Румен Христов пред Bulgaria ON AIR

12.11.2018 | 20:45 Редактор: Василена Василева
СДС ще търси допирни точки с партиите, членки на ЕНП

СДС ще търси разбирателство и допирни точки с партиите, членки на Европейската народна партия (ЕНП). А това, че правим завой към ГЕРБ, е изведено от контекста и не е вярно, каза в студиото на "Денят ON AIR" лидерът на СДС Румен Христов.

"Ясно сме заявили позицията си, СДС е в извънпарламентарна опозиция. Считаме, че сегашният модел на управление е сгрешен и изчерпан. При тези обстоятелства не намираме своето място в съвместна управленска коалиция с ГЕРБ", отбеляза той.

По думите му, пътят към влизането на Съюза на демократичните сили в парламента е дълъг, но ако стигне до там, амбицията на партията е да има по-сериозно представителство.

"Всички виждат какво се случва в обществото. Гражданското недоволство е изключително сериозно, то е породено от липсата на справедливост. А протестите са просто формалност на фона на неудовлетворението на българите от управлението на държавата", коментира още Румен Христов.

Пред Bulgaria ON AIR лидерът на СДС бе категоричен, че ако партията му вземе участие в следващия управленски мандат, ще се бори за удвояване на доходите на българите, тъй като това било напълно възможно.

"Това, което категорично мога да заявя отсега е, че СДС няма как да бъде в коалиция с БСП и ДПС", допълни Христов.