Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

В законите у нас винаги има вратички, смята специалист

Всеки прави на пътя каквото си иска, коментира пътният капитан на движение "Кан Аспарух 681" Георги Коларов в "Денят ON AIR"
Публикувана: От:

Още по темата

 

Няколко дни след трагедията на пътя край Своге на заседание в Министерския съвет правителството реши да бори войната по пътищата със създаването на нов орган, който да поеме контрола и политиките в областта на пътната безопасност. Утре ще стане ясно кой ще управлява тази нова агенция за борба с катастрофите, какъв ще е съставът ѝ и как ще функционира.

"Имаме пътна инфраструктура, която има администрация, закони и трябва да отговаря за пътя. Имаме Министерство на вътрешните работи с хора, които да отговарят за контрола по пътищата, имаме Министерство на транспорта, където трябва да отговарят за водачите. Не виждам точно какво ще прави тази агенция" заяви в "Денят ON AIR" бившият началник на "Пътна полиция" Алекси Стратиев.

По неговите думи такава агенция означава повече и ненужна администрация.

"В законите, които се създават за правилата по пътищата, винаги има вратички, чрез които виновниците се измъкват и по никакъв начин те не се стимулират от държавата да спазват правилниците. Всеки прави на пътя, каквото си иска", коментира пред Bulgaria ON AIR пътният капитан на движение "Кан Аспарух 681" Георги Коларов.

Според Алекси Стратиев административните наказания трябва да бъдат много осмислени, за да се дисциплинират нарушителите. По неговите думи шофьорите трябва да знаят, че когато нарушават закона за пореден път, ще има много тежки санкции.

Той коментира още, че трябва да се променят нещата на пътя, подготовката на водачите, да се обърне внимание на техническите прегледи, тоест на всички неща, които съпътстват пътната безопасност.

Според Георги Коларов новите шофьори се учат само да тръгват и да спират и като се научат да го правят, им се дават книжки. По неговите думи те също са опасни.

Гледайте видеото с целия разговор.

Коментари ( 0 )