Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Администрацията на Ангелкова съсипа българския туризъм, заяви Бранимир Ботев

Бившият зам.-министър посочи, че ако така продължаваме ще ни задминат Македония и Албания

14.08.2018 | 20:20 Редактор: Иван Берберов
Администрацията на Ангелкова съсипа българския туризъм, заяви Бранимир Ботев

Как изглежда туристическият сезон тази година между парещите надеждни и реалистичните очаквания? 

"Престанах да вярвам на данните, които ръси Министерството на туризма. Ще вземе да се окаже, че за 4 години, два пъти се е покачил туризмът ни. Това не е вярно. Данните на Николина Ангелкова и световните организации много се разминават. Това е защото управляващите не искат да изведат реална статистика колко хора почиват в България. А това се прави защото тези пари отиват в нечий джоб", категоричен бе бившият зам.-министър на туризма Бранимир Ботев.  

В студиото на "Денят ON AIR" гостът уточни, че е отправил 7 въпроса към Ангелкова, но и думичка не му е отговорено. Той предполага, че темата се избягва, тъй като става въпрос за заинтересовани страни. 

"Четири години Ангелкова прави безобразия. Най-голям ръст има в градския туризъм. Културно-историческият туризъм дърпа. Но не благодарение на министър Ангелкова. Предстои ни да бъдем изпреварени от Албания и Македония, ако продължаваме така", подчерта бившият зам.-министър. 

"В рамките на тези 4 години нищо не се направи за българския туризъм. Публичните богатства на държавата ги даваме на частни концесионери, за да ги използват. Съсипахме българският туристически продукт. Ние почти не ходим на Черноморието си", заключи за финал Бранимир Ботев пред Bulgaria ON AIR.