Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от ОП: Имаме 4-годишен хоризонт да изпълняваме обещанията си

Александър Сабанов бе убеден, че няма нужда от нови избори

26.07.2018 | 20:45 Редактор: Лазарина Колчагова
Депутат от ОП: Имаме 4-годишен хоризонт да изпълняваме обещанията си

През последните няколко дни акцентът в политическите събития в страната беше свързан със ставащото в управляващата коалиция - скандалите в парламента са ежедневие, представителите на патриотичната коалиция се оказват все по-далекомислещи едни от други. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заплаши със смяна вицепремиера Валери Симеонов, а търканията в "Обединени патриоти" (ОП) не са от вчера.

"След срещата, която направи днеска премиерът и след пресконференцията стана ясно, че коалицията е стабилна, имаме 4-годишен хоризонт да изпълняваме обещанията, които сме дали на избирателите си", каза депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сабанов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Сабанов добави, че няма нужда от нови избори и те няма да променят нищо в политическото пространство и парламента.

"Различията са крайни, но това е за сметка на истината. Ние нямаме проблеми в коалицията, особено по темите, свързани с нашата програма" каза още народният представител в "Денят ON AIR".

След президентското вето, ГЕРБ се отказа от поправката в Закона за приватизацията. Ето как коментира това Александър Сабанов: "Ако не беше поставен така въпросът и президентът може би нямаше да върне тези текстове. В медиите изтече че това е лобистка поправка на закона, но това не е така. Мненията на юристите разделиха групите по този начин", обясни той. 

"И "Атака" и "НФСБ" защитиха позициите си, но на гласуването ние от ОП не подкрепихме нито една от двете поправки. Днес изразихме същото становище, което изразихме и на гласуването. Това са теми извън нашата програма и понякога водят до сблъсък, защото не са обсъждани на коалиционен съвет", заяви Сабанов. 

Депутатът разясни, че от коалицията не се събирали достатъчно и това е довело до тези търкания. 

"Лека полека се образува напрежение, което избухна на обсъждането на този закон. От тук нататък се надявам, че няма да има такива търкания, особено в общественото пространство", каза още Сабанов.