Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Присъединяването на Македония в НАТО било важно за международната сигурност

Надявам се това да е и крачка напред към преговорите за членство на страната в ЕС, коментира Владимир Тошев в "Денят ON AIR"
Публикувана: От:

Македония очаква да получи официална покана за преговори за членство в НАТО. Днес и утре в Брюксел се провежда срещата на върха на членовете на организацията, на която лидерите ще се опитат да демонстрират единство и воля да действат пред глобалните заплахи, в това число и от Русия.

Още по темата

 

"Както за Македония, така и за Балканите, а и за самата организация, е изключително важно страната да стане 30-ия член на НАТО. Приобщаването на допълнителни държави, особено на такива, намиращи се в региони като нашия, където международната сигурност непрестанно бива застрашавана, е много важно", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев.

Вратите на Македония към НАТО бяха широко отворени след споразумението с Гърция за името. Атина от години блокираше опитите на Скопие да стане членка на алианса и ЕС заради опасения, че Македония ще има териториални претенции към едноименната област в Северна Гърция.

"Надявам се югозападната ни съседка утре да получи официална покана за членство в общността и това да бъде крачка напред към започването на преговори за присъединяване към Европейския съюз заедно с Албания", каза още гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Пред Bulgaria ON AIR Владимир Тошев бе категоричен, че НАТО неминуемо се нуждае от европейска идентификация.

"Всички виждаме как американският държавен глава Доналд Тръмп реагира на различните тези по отношение защитата на ЕС, както и тази на НАТО. Той определено има по-нестандартни позиции от досегашните президенти на САЩ за на глобалната политика", подчерта народният представител.

А по-рано днес, часове преди срещата на високо равнище на НАТО, Доналд Тръмп отправи остра атака срещу Германия. Той заяви, че зависимостта на Берлин от руския газ поставял страната в подчинение на Москва.

Вижте видеото с целия разговор!

Коментари ( 0 )