Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Нужна ли е нова стратегия за управлението на БДЖ?

Как се стигна дотук – коментират Петър Мутафчиев и Симеон Ананиев
Публикувана: От:

Частен съдебен изпълнител продава сградата, в която се помещава централата на БДЖ. Причината са просрочени задължения в размер на 103 милиона лева. Как да се стабилизира Националният ЖП превозвач и защо БДЖ не може да върне заемите?

Още по темата

 

"Държавата винаги е отговаряла на исканията на железницата за финансиране. Трябва ясна финансова визия за управлението на Железницата. Държавата има силата да регулира този процес. Трябва да се направи нова схема, която да балансира развитието на цялата транспортна система", обясни бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев.

Според него в "Денят ON AIR" окаяното състояние на Железницата се дължи на 10-годишното бездействие на ръководството ѝ.

Още по темата

 

"До 1989 г. БДЖ возеше централно, а автобусите разпръскваха от гарите. Където имаше влакове не се позволяваха автобуси. След това дойдоха новите пакети за мобилност. Никъде в света няма конкуренция между железопътен транспорт и автобуси", подчерта бившият директор на ИА "Железопътна администрация" Симеон Ананиев. 

Пред Bulgaria ON AIR той изтъкна, че финансовото състояние на БДЖ е докарано дотам, че съвсем реален сценарий е кредиторите на Железницата да поемат контрола ѝ.

Коментари ( 0 )