Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Армията е в крайна нужда от модернизация, твърди социалист

Намаляването на депутатските заплати не е популизъм, а справедливост, заяви Петър Витанов

19.04.2018 | 20:20 Редактор: Иван Берберов
Армията е в крайна нужда от модернизация, твърди социалист

Консултативният съвет за национална сигурност е една изключително навременна среща, предвид сериозните предизвикателства пред системата ни за сигурност. Редно е да имаме консолидирана позиция по международните взаимоотношения.

Това посочи депутатът от БСП Петър Витанов в студиото на "Денят ON AIR". Според него модернизацията на армията е крайно необходима. 

"Вече колективната защита не гарантира сигурността на една държава. Всяка държава трябва да има нужното ѝ оборудване, за да се защитава сама. Една пета от бройките военнослужещи у нас не са заети. Заплатите са един от основните фактори, които биха мотивирали младите да се причислят към армия. Също така трябва да се подобри инфраструктурата и техниката", подчерта още гостът пред Bulgaria ON AIR. 

От БСП поискаха депутатските заплати да се намалят с 564 лв. За мнозина от управляващите този ход бе популистки.

"Не популизъм, а справедливост. Това беше една от първите промени, които предложихме преди година. Има разлом между гражданите и политическия елит. Народното събрание има много нисък рейтинг. 46% от населението ни живее в риск от бедност, а депутатите актуализират заплатите си на всеки 3 месеца", категоричен бе народният представител. 

За финал на разговора социалистът изтъкна, че пред партията му стоят законодателните борби. 

"Основна цел ни е да се подобри климатът. Европредседателството е основен приоритет на БСП. Откакто е започнало то не сме изслушвали министър в НС", завърши Витанов.