Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Зеленогорски за случая "Скрипал": Логично е България да експулсира руски дипломати

Според него това е единственото решение и ние трябва да застанем на страната на мнозинството

28.03.2018 | 21:15 Редактор: Ивайло Николов
Зеленогорски за случая

Случаят "Скрипал" провокира различни реакции от отделните страни в цял свят. Много държави от Европейския съюз и НАТО експулсираха руски дипломати на тяхна територия. Други пък решиха да изчакат преди да предприемат подобна стъпка. България е една от тях, като към момента единствено българският посланик в Москва се прибра у нас за консултации с правителството.

От "Движение България на гражданите" обаче смятат, че България трябва да предприеме съответните стъпки и да експулсира руските дипломати у нас.

"Това е единственото правилно решение, особено за държава, която председателства Европейския съвет", заяви в студиото на "Денят ON AIR" Найден Зеленогорски от ДБГ.

По думите му е логично и нормално страната ни да последва примера на над 75% от държавите в Европейския съюз. Той подчерта, че ние сме член на ЕС и НАТО и е повече от логично да застанем на страната на това голямо мнозинство.

"Тук става въпрос за солидарност, става въпрос, че е посегнато по един ужасяващ начин на една от държавите, членове на Европейския съюз", обяви Зеленогорски пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни още, че става въпрос за политическо решение и ние трябва да дадем своята солидарност към държавите, които са основали Европейския съюз.

"Трябва да имаш кураж да взимаш политически решения", категорично заяви Найден Зеленогорски в ефира на "Денят ON AIR".

Вижте повече във видеото!