Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Красимир Янков предупреди властта: Неравенството бедни/ богати ще ескалира напрежението!

Според социалиста във всеки сектор има криза, която се задълбочава

15.03.2018 | 20:45 Редактор: Жанета Нейкова
Красимир Янков предупреди властта: Неравенството бедни/ богати ще ескалира напрежението!

Красимир Янков от "БСП-за България" отправи послание към управляващите, използвайки ефира на "Денят ON AIR":

"Заради неравенството между бедни и богати, заради ниските доходи, напрежението в страната ще продължи да расте!"

Думите му дойдоха вследствие на мнението му, че "във всеки сектор в държавата има криза, която се задълбочава от сегашното управление".

Янков се върна назад в 2009 г. и заяви, че оттогава досега у нас "богатите стават все по-богати и все по-малко, а бедните - все повече и все по-бедни".

"Това неравенство генерира напрежение, което трябва да притеснява Борисов", категоричен бе политикът.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира и актуализираната с 2% от Брутния вътрешен продукт (БВП) стратегия за Национална сигурност, която бе подкрепена от всички в парламента, с изключение на депутатите от БСП, които гласуваха с "въздържал се".

"На всеки опит за дискредитиране и манипулация в бъдеще ще бъда много категоричен с отговора си отсега - нищо в биографията ми не предполага възможност за компрометиране. Това е във връзка с последните позиции, с които уличавам желанието на властта да абдикира от основни задачи. В стратегията за Национална сигурност също има елементи на това отказване", обясни Красимир Янков.

Той визира непредвидената задача в стратегията, касаеща гарантирането на териториалната цялост и защита на държавната ни граница, което остава озадачаващо, по негови думи, с оглед на изявленията на премиера на Турция за "душевните граници".

"Аз не чух категорична позиция от страна на България, а от такава има нужда, категоричен бе Янков, както и да се постави въпросът за обезщетенията на тракийските изселници", заключи той.