Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Евроинтеграцията на Западните Балкани ставала все по-реална

САЩ са ключови партньори, но следваме политиката на ЕС, заяви зам.-министърът на външните работи Георги Георгиев
Публикувана: От:

Още по темата

 

Премиерът Бойко Борисов посети Скопие за възпоменателната церемония по повод 75-годишнината от депортирането на македонските евреи.

"Визитата наистина беше историческа. Никой български държавник не е правил това. Много преди това събитие имаше общо честване на празниците. Само доброто познаване на историята ще ни помогне в днешни дни никога да не напуснем рамките на разумното, човешкото и нормалното", изтъкна зам.-министърът на външните работи Георги Георгиев.

Темата в "Денят ON AIR" прерасна към ролята ни на Балканите. Според госта все по-често евроинтеграцията на Западните Балкани от само на думи се превръща в дела. 

Още по темата

 

"За съжаление по-често се налага външни фактори да ни припомнят колко добре върви европредседателството ни. Меркел ни даде за пример и подчерта ролята ни на стабилизатор на Балканите", подчерта Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Държавникът продължи с това, че новата ни геополитическа роля не остава незабелязана дори от по-далечните държави като САЩ.

"САЩ са основен ключов стратегически партньор на България. Имаме приятелски взаимоотношения с тях, но винаги сме се придържали към политиката на ЕС. В бъдеще САЩ и ЕС ще градят взаимоотношения базирани на общите икономически интереси", посочи зам.-министърът.

Коментари ( 0 )